Intervju med Annika Wiberud

Annika-Viberud-webb På årets Webbstrategidagar får du ta dela av några av de mest framstående och spännande initiativen just nu. Det mest uppmärksammande digitala kommunikationssuccén just nu står Volvo för. Succén med Epic Split var ingen slump utan bakom framgången ligger välplanerat och strategiskt arbete.

Boka dig på Webbstrategidagarna och träffa Annika Wiberud som berättar det strategiska och kommunikationsarbetet som ligger bakom  Volvos digitala succé med Jean Claude Van Damme och vilket resultat de ser av arbetet nu och framöver. Vi passade på att ställa några snabba frågor till Annika inför konferensen:

Vilka är de huvudsakliga framgångsfaktorerna i det strategiska arbetet bakom The Epic Split och era fem andra framgångsrika filmer?Bakom framgången ligger att vi valde att berätta om vår produkt i sociala medier på ett sätt som var intressant för en bred målgrupp och samtidigt relevant för vår kärnmålgrupp av lastbilsköpare.

På vilket sätt är filmerna en del i er övergripande digitala strategi och vad har ert arbete med värderingar och ledord betytt för er framgång med filmerna?
Det har varit väldigt viktigt för oss att våra filmer stöttar våra kärnvärden så att vår digitala strategi passar in i vår övergripande kommunikationsstrategi.

Hur ser du på den rörliga bilden som marknadsförings- och kommunikationsverktyg i framtiden? Vad är viktigt för att lyckas?
Film kommer även i framtiden att vara ett bra sätt att väcka känslor hos tittarna samtidigt som du berättar om produkten på ett intressant sätt. Ett framgångsrikt exempel är The Epic Split.

Hur har ni beräknat ROI och vinsterna av satsningen på filmerna och hur ser det ut?
Vår undersökning visar att nästan hälften av de lastbilsköpare som har sett filmerna anser det mer sannolikt att de väljer Volvo nästa gång. Det är en bekräftelse på att kampanjen har gått fantastiskt bra trots en relativt liten investering från vår sida.

Hör mer från Annika och sju andra intressanta case m.fl. genom att boka dig på Webbstrategidagarna 2014!

Intervjun är gjord av Anna Mankert, Projektledare, Ability Partner