Kommunikativt ledarskap

Kursen fick 4,3 i snittbetyg vid de senaste två tillfällena!15-16 mars 2017 i Stockholm
Allmänt
Kursinnehåll
Ladda ner PDF
Anmäl dig

Kommunikativt ledarskap

15 2017-03-15 11:38:46 2017-03-15 11:38:46 38 Kommunikativt ledarskap Stockholm Ability Partner info@abilitypartner.se true DD/MM/YYYY

Många undersökningar visar att chefen är den viktigaste kanalen för intern kommunikation. Det är därför viktigt att skapa förutsättningar för ett kommunikativt ledarskap i hela organisationen.

Syftet med kursen är att du ska få ökad kunskap samt konkreta metoder och arbetssätt för hur du kan arbeta framgångsrikt med att utveckla chefernas kommunikativa förmåga.

Pedagogiken under kursen bygger på föreläsningar, diskussioner, övningar och erfarenhetsutbyte. Inför kursen går vi ut med en enkät för att ta reda på dina behov och utmaningar för att därigenom kunna anpassa innehållet. Som deltagare kommer du få dokumentation som behandlar kursens innehåll.

Ur innehållet

 • Hur kan du arbeta strategiskt och systematiskt med att utveckla chefernas kommunikativa förmåga
 • Ditt förhållningssätt och din roll som coach och kommunikativ rådgivare för att stödja cheferna
 • Hur du säljer in nyttan och skapar efterfrågan på utveckling av kommunikativt ledarskap
 • Metoder och verktyg som kan användas för att utveckla ett kommunikativt ledarskap
 • Hur kommunikations- och HR-avdelningen kan samverka för att på bästa sätt stödja cheferna och utveckla deras kommunikativa förmåga
 • Hur du kan mäta chefernas kommunikativa förmåga för att bidra till utveckling av det kommunikativa ledarskapet i hela organisationen

Kursledare

Ansvarig för genomförandet av kursen är Gullers Grupp. Företaget erbjuder rådgivning, analyser och strategiutveckling inom kommunikation på ledningsnivå i företag, organisationer och myndigheter. Under 2015 stärkte Gullers Grupp sitt erbjudande inom strategisk internkommunikation, kommunikativt ledarskap och kommunikationsutbildningar för chefer, medarbetare och kommunikatörer genom att förvärva Nordisk Kommunikation. Läs mer om företaget på www.gullers.se

Gullers-logo

”Bra blandning av teori, forskning, konkreta verktyg och övningar”

”Första dagen var mer övergripande och den andra mer hands on med tips om verktyg och tips i vardagen. De båda dagarna kompletterade varandra på ett bra sätt”

”Innehållet var mycket bra”

 1. Du får den senaste kunskapen om vad det kommunikativa ledarskapet innebär och hur du kan arbeta för att utveckla chefernas kommunikativa förmåga.
 2. Kursen behandlar dina roller som rådgivare och coach och hur du själva kan ta en aktiv roll för att stödja cheferna och skapa förutsättningar för ett kommunikativt ledarskap.
 3. Du får ta del av konkreta verktyg och metoder som kan användas för att mäta och utveckla det kommunikativa ledarskapet.
 4. Du får möjlighet att diskutera och hitta lösningar till dina egna utmaningar inom området.
 5. På kursen nätverkar och knyter du kontakter med kollegor från andra företag och organisationer.

Pris

13.980 kr exkl. moms

I kurspriset ingår kaffe, lunch och dokumentation.

Gå 4 betala för 3!

Gå 4 betala för 3!
Passa på att utnyttja vår grupprabatt där du får gå 4 personer men endast betalar för 3 personer.

Gäller på ordinarie pris och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Tillbaka till kalendariet