Jakub Pelka

3D-utvecklare
Halmstads kommun

Jakub arbetar sedan ett år tillbaka som 3D-utvecklare på Halmstads kommun. Han ingår i projektet ”Digital Samhällsbyggnad” där han leder aktiviteten om 3D och visualisering. Med erfarenhet som GIS-expert och drönarpilot samt en bakgrund inom skogsvård och naturguidning förverkligar Jakub just nu visionen om lättillgänglig 3D-data för alla som berörs av samhällsbyggnadsprocessen. Annette delar sin tid mellan GIS-samordning på Geodataenheten och att vara projektledare för 4-åriga projektet ”Digital Samhällsbyggnad” som drogs igång på Halmstads kommun hösten 2018. Det hon brinner mest för är att sprida kunskap om GIS och dess möjligheter i kommunens förvaltningar och bolag, en uppgift som bara blir roligare och roligare när framtidens GIS-/visualiseringslösningar och nya digitala datamängder växer fram inom projektets ramar.Jakub är med som talare på konferensen Framtidens digitala samhällsbyggnadsprocess 2022
Dag 1

16:20
Hur lättillgängliga 3D-lösningar förenklar samhällsbyggnadsprocessen i Halmstads kommun
  • Hur visualiserar, analyserar och tillgängliggör vi datamängder kopplade till samhällsbyggnadsprocessen genom 3D, VR och AR?
  • Så implementera innovativ teknik som förenklar samhällsbyggnadsproessen – kostnads- och tidseffektiva lösningar
  • Hur förändra arbetsflöden och dataanvändning inom samhällsbyggnadsprocessen med hjälp av 3D-baserade GIS- och visualiseringsverktyg?
  • Så startar ni er egna 3D-(r)evolution – konkreta, enkla och kostnadseffektiva lösningar