Digitalisering och AI transformation
Ta del av lyckade digitala strategier och förändringsprocesser för att flytta transformationen framåt!
Följ kursen via vår digitala plattform den 21 mars
21 mars
Anmäl dig senast 22 december så får du 1500 kr i rabatt
Den digitala transformationen är en förutsättning för att kommuner, regioner och myndigheter ska kunna leverera tjänsterna som medborgana behöver i en nära framtid. Transformationen är också nödvändig för omställningen till ett hållbart samhälle. Den digitala transformationen innebär därför inte bara stora möjligheter utan även utmaningar. För att tackla dessa problem och designa vårt framtida digitala samhälle på ett rättssäkert, hållbart och effektivt sätt behöver vi höja kompetensen hos personalen inom den offentliga sektorn.
På Ability Partners konferens Digitalisering och AI transformation i offentlig sektor 2024 får du ta del av den senaste utvecklingen och kunskaperna inom området!
Välkommen till en högaktuell konferens där du under en intensiva dag får lyssna till experter och praktikfall om framgångsrikt digitaliseringsarbete och hur man driver AI transformation för att uppnå hållbar omställning i verksamheten och av samhället.
Programmet är under uppbyggnad och bekräftande inslag presenteras löpande!
Ur innehållet
- Så kan organisationer inom offentlig sektor i högre grad tillgodogöra sig värdet med digital transformation och uppnå en hållbar omställning
- Framgångsrik förändringsledning – vad krävs för att omsätta den digitala strategin i konkreta handlingsplaner kopplade till strategiska verksamhetsmål och säkerställa verklig förändring
- Strategier, modeller, processer och organisering för att lyckas med digitalisering och digital transformation
- Hur kan samarbete och delad kunskap skapa datadriven innovation och utveckling av Sverige?
- Kollegialt lärande, kommunikation, förändrad kultur och agila arbetssätt som driver den digitala transformationen
- Hur får du ut den fulla potentialen av AI och andra nya IT-verktyg i den digitala transformationen?
- Hur kan den digitala transformationen flyttas framåt med hänsyn till sekretess för data och andra juridiska ramverk?
- Kompetensförsörjning och utbildning inom offentlig förvaltning – vad bör man som ledare tänka på de närmaste åren för att klara av den digitala transformationen?
Vi samarbetar med nedanstående hotell där du får rabatt på boendet om du anger våra koder vid bokning.
Bryggargatan 12
Tfn +46850621400
Ange kod: Ability Partner
Hazeliusbacken 20
Tfn +46850254140
Ange kod: ABILITY
Nybrogatan 53
Tfn +46850733000
Ange kod: Ability Partner
Tfn +46851751700
Ange kod: D000028081
Anmäl dig senast 22 december så får du 1500 kr i rabatt
Detta är priset innan eventuella rabatter.
Anmäl fler än 2 personer från samma organisation samtidigt så betalar person 3, 4, 5 osv endast 5990 kr per person.
I konferenspriset ingår dokumentation och att du kan ta del av streamat material i 30 dagar efteråt.
För dig som deltar på plats tillkommer 500 kr. Då ingår frukost, fika och lunch under konferensen.
Monica Skagne
VD
Adda AB
Monica har över 30 års erfarenhet av att leda utveckling och förändring inom olika nationella och internationella företag och organisationer. Hon har haft betydande ledarroller både inom privat och offentlig sektor och besitter gedigen kunskap inom affärs- och organisationsutveckling. Hennes expertis sträcker sig över områden som expansion, transformation, effektivisering och förändringsledning, med fokus på digitalisering, och hon har arbetat inom olika branscher. År 2012 utsågs Monica till Sveriges mest inflytelserika IT-person och är nu VD för Adda, ett företag inom SKR. Adda specialiserar sig på digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling inom den offentliga sektorn, i nära samarbete med näringslivet.
- Vad innebär digitalisering med AI transformation för det offentliga?
- Att genom styrning och ledning få AI som en del av digitaliseringen att vara en möjliggörare att nå de övergripande mål som finns i en det offentliga.
- Vad för kompetens behövs för att lyckas ?
- Vikten av skalbarhet och öppen data/information för att uppnå målen med digital och hållbar omställning
- Vad avgör vilka kommuner och myndigheter som lyckas bäst med att driva digital transformation?
Monica Skagne
VD
Adda AB
Monica har över 30 års erfarenhet av att leda utveckling och förändring inom olika nationella och internationella företag och organisationer. Hon har haft betydande ledarroller både inom privat och offentlig sektor och besitter gedigen kunskap inom affärs- och organisationsutveckling. Hennes expertis sträcker sig över områden som expansion, transformation, effektivisering och förändringsledning, med fokus på digitalisering, och hon har arbetat inom olika branscher. År 2012 utsågs Monica till Sveriges mest inflytelserika IT-person och är nu VD för Adda, ett företag inom SKR. Adda specialiserar sig på digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling inom den offentliga sektorn, i nära samarbete med näringslivet.
- Så säkerställer du vilka frågor kopplat till digitalisering som bör prioriteras för att få ut största möjliga effekt av transformationen
- Hur leda och organisera verksamheten för ett genomgående systematiskt kvalitetsarbete kopplat till den digitala utvecklingen
- Hur du driver förändringsprocesser för bästa verksamhetsnytta utifrån övergripande strategier och mål
Brita Rösblad
Digitaliseringschef
Nacka kommun
Brita Rösblad är digitaliseringschef på Nacka kommun och har varit där sedan 2015. Hon har under hela sin yrkesbana arbetat med IT- och digitaliseringsfrågor; inom både offentlig och privat sektor, bl.a. på Microsoft. Som digitaliseringschef på Nacka ansvarar hon för den gemensamma IT-plattformen och för att möjliggöra digitalisering av kommunens verksamhet. Inom Britas ansvarsområde ryms alla centrala IT-tjänster; från IT-nätverk och robotplattform till e-legitimation och digitala signaturer. Att genom digitalisering kunna förenkla och förbättra för medborgarna och samhället är Britas mission!
- Vilken mobilisering krävs för att driva digitalisering på riktigt?
- Så säkerställer du att digitaliseringsstrategin leder till konkreta handlingsplaner och strategiska verksamhetsmål
- Vilka är våra vanligaste utmaningar och fallgropar i den digitala transformationen?
- Hur skapar du en positiv förändringskultur?
Anna Gärdin
Framtidsdirektör och chef digitaliseringsavdelningen
Huddinge kommun
Anna Gärdin, har under de senaste 14 åren arbetat i ledande roller med verksamhetsutveckling med särskilt fokus på digitalisering. Hennes uppdrag har alltid omfattat krav på större förändringar och transformation. Med lång ledarerfarenhet från Skatteverket samt kommunal verksamhet har Anna en mycket bred erfarenhet av den offentliga sektorns förutsättningar och de skillnader och likheter som råder mellan stat och kommun.
- Så kan gemensamma utvecklingsprocesser och tjänster effektivisera digitaliseringen hos myndigheter och kommuner
- Hur kan en öppen tillgång till data ge bättre beslut och underlätta införande av digitala tjänster
- Så skapar samarbeten mellan myndigheter och kommuner en mer hållbar utveckling i offentlig verksamhet
Louise Callenberg
Grundare och Lead trainer till ARTS
Singuala
Louise Callenberg är teolog och en av Sveriges ledande rådgivare inom AI etik, digital transformation och innovationsledning i offentlig sektor, civilsamhälle och näringsliv. Hon är expert inom styrning, strategi och ledarskap för digital transformation och hållbar utveckling med över 15 års chefsuppdrag och ledarpraktik från samtliga sektorer. Louise har erfarenhet av nationell styrning och policyutveckling kring digital utveckling och har varit expert inom regeringsuppdrag kring främjande av AI i offentlig sektor. Tidigare chef för digital samverkan och förnyelse på Sveriges kommuner och regioner, chef smart verksamhetsutveckling och förvaltning på Stockholm stad samt som generalsekreterare och kanslichef inom ideell sektor. Idag är hon rådgivare till nationella och internationella organisationer och grundare av förändringsledningsutbildarna ARTS.
Malin Klintborg
Enhetschef
Lantmäteriet
Malin Klintborg arbetar som enhetschef på Lantmäteriet och är ansvarig för Lantmäteriets arbete med en smartare samhällsbyggnadsprocess.
- Att kommunicera och förankra verksamhetens digitala strategier för ökat engagemang internt
- Så skapa de rätta förutsättningarna för förändrade arbetssätt inom verksamheten och bygger förståelse för de möjligheter och utmaningar med AI som finns
- Insatser för att öka våra medarbetares kunskap om automatisering
- Så skapar du en högre digital mognad och kultur i organisationen som driver transformation och digital innovation
- Agila arbetssätt som framgångsfaktor vid digital transformation
Dan Nordell
Strateg AI och digitalisering
Skatteverket
Dan Nordell är AI- och digitaliseringsstrateg på Skatteverket. Dan har en lång bakgrund inom olika verksamhetsområden i offentlig verksamhet samt kommersiella sektorn. Han jobbar nu centralt i Skatteverkets- och offentlig verksamhets resa mot att även framöver klara av att leverera den välfärd vi vill skall finnas i Sverige. Han är också medförfattare till den regeringsbeställda rapporten ”Uppdrag att främja offentlig förvaltnings förmåga att använda artificiell intelligens” som publicerades i januari i år.
- Vilka dataskyddsrättsliga frågor behöver du ha koll på när du förändrar arbetsprocesser med digitalisering?
- Vad kan vi göra inom digitalisering med tanke på GDPR?
- Hur kan juridik, verksamhetsutveckling och IT samverka för effektiv digitalisering i offentlig sektor?
Pontus Rosengren
Jurist
Integritetsskyddsmyndigheten, IMY
Digg och Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) har tillsammans tagit fram ett metodstöd om dataskyddsfrågor till verksamheter i offentlig förvaltning att använda vid innovation, digitalisering och digital verksamhetsutveckling. I metodstödet föreslås en modell för hur det tvärfunktionella samarbetet kan se ut. Med utgångspunkt i metodstödet kommer talarna att prata om framkomliga arbetssätt för att åstadkomma hållbar digitalisering och digital transformation. Pontus Rosengren är jurist på IMY:s innovationshubb och arbetar med vägledning om dataskydd till innovationsaktörer i alla sektorer.
Lars Söderberg
Jurist
DIGG
Lars Söderberg är jurist på Digg och har mångårig erfarenhet av dataskyddsfrågor från flera olika myndigheter.
- Digitalisering som verksamhetsutveckling med teknik
- Hur kan vi nyttja data till att bygga tillämpningar som frigör tid till säker vård?
- Exempel på tillämpningar som skapar nytta med hjälp av AI och data
Erik Vallgren
CDO
Region Västerbotten
Erik har 18 års erfarenhet av olika roller inom digitalisering. Idag arbetar han som strateg med rollen Chief Data Officer som produktägare och projektägare för fyra team som tar fram och vidmakthåller datadrivna produkter. Hans bakgrund omfattar chefsarkitekt, lösningsarkitekt och utvecklare. De senaste 10 åren har han varit verksam i Hälso- och sjukvården på Region Västerbotten.
Amanda Bertgren
Arkitekt Data och AI
Region Västerbotten
Amanda arbetar med arkitektur inom Data och AI och har en bakgrund inom data science. Parallellt med sin tjänst doktorerar hon genom att studera AI för prevention av hjärt- och kärlsjukdom. Med digitalisering som ett viktigt verktyg för att avlasta vårdverksamheten vill hon sänka tröskeln för digital utveckling men bevara en hög kvalitét i kärnverksamheten.
- Hur tar man sig an ett AI-projekt för första gången?
- Så säkerställer AI och ny teknik mer effektiv och kvalitativ ärendehantering för våra invånare och företag
- Så frigör vi värdefull tid för verksamheten med hjälp av ny teknik
Iwona Carlsson
Digitaliseringschef
Kungsbacka kommun
Iwona har arbetat med digitalisering i offentlig verksamhet i över tio års tid, tidigare inom näringslivet. I hennes nuvarande tjänst inom kommunstyrelsens förvaltning leder, styr och samordnar hon kommunövergripande arbete med digitalisering och digital innovation. Hon deltar även i ett nationellt AI Råd för kommuner, som är ett samarbete mellan AI Sweden och SKR.
Helena Borgström
Verksamhetschef
Kungsbacka kommun
Helena har erfarenhet av att leda digitalisering, innovation- och förändringsledning i offentlig verksamhet och hon arbetar i just nu med att leda och driva innovations- och digitaliseringsarbetet inom Bygg- och Miljöförvaltningen i Kungsbacka kommun. Helena drivs av att utmana och inspirera andra att testa nya möjligheter och ifrågasätta invanda mönster och strukturer som inte längre skapar nytta för de som vi är till för.
- Ta del av hur organisationer inom offentlig sektor i högre grad kan tillgodogöra sig värdet med digital transformation och uppnå en hållbar omställning
- Få insikt i framgångsrik förändringsledning och vad krävs för att omsätta den digitala strategin i konkreta handlingsplaner kopplade till strategiska verksamhetsmål och säkerställa verklig förändring
- Lär dig mer om framgångsrika strategier, modeller, processer och organisering för lyckad digitalisering och digital transformation
- Lyssna till hur samarbete och delad kunskap kan skapa datadriven innovation och utveckling av Sverige
- Öka dina kunskaper om kollegialt lärande, kommunikation, förändrad kultur och agila arbetssätt som driver den digitala transformationen
- Inspireras av hur du kan arbeta för att få ut den fulla potentialen av AI och andra nya IT-verktyg i den digitala transformationen
- Uppdatera dig kring hur den digitala transformationen kan flyttas framåt med hänsyn till sekretess för data och andra juridiska ramverk
- Lyssna till kompetensförsörjning och utbildning inom offentlig förvaltning och vad bör man som ledare tänka på de närmaste åren för att klara av den digitala transformationen?
- Nätverka och utbyt erfarenheter med kollegor från hela landet!
Anmälan Digitalisering och AI transformation i offentlig sektor 2024 21 mars
Påbörja din anmälan genom att fylla i deltagaruppgifter i formuläret
Priset inkluderar konferenstillfälle samt tilläggsval om detta valts.
Dela evenemanget i social medier