Framtidens kontor och arbetssätt 2025
Så ökar vi kontorets attraktivitet som en värdeskapande mötesplats som stöttar hållbara och flexibla arbetssätt
Delta på distans
27 mars
Anmäl dig senast 14 februari
Ordinarie pris: 8990 kr
Hur ökar vi kontorets attraktivitet som en värdeskapande mötesplats som stöttar hållbara och effektiva arbetssätt?
Kontor och arbetssätt är mer än någonsin strategiskt viktiga frågor som står högt upp på varje ledningsgrupps agenda.
De senaste åren har helt förändrat hur vi arbetar och hur vi ser på vårt arbete och en sak är klar, kontorets roll har förändrats för alltid. Samtidigt befinner vi oss i ett paradigmskifte med digitaliseringen där AI och ny teknologi transformerar både arbetssätt och kontorsutformning och tar medarbetarupplevelsen till en helt ny nivå.
- Vad är viktigt när vi omformar kontoret för att på bästa sätt supporta hybrida arbetssätt och hur påverkar detta ledarskapet?
- Hur har behoven och definitionen av ett kontor förändrats och hur påverkar det personal-, affärs- och arbetsplatsstrategin?
Frågorna är många och det nya arbetslivet ställer helt nya krav på både ledarskap, arbetssätt, teknik och lokaler för att skapa den bästa medarbetarupplevelsen.
På denna konferens får du ta del av unika erfarenheter och lärdomar från organisationer som verkligen tänkt till. Dessutom får du de senaste forskningsrönen samt expertråd från branschens ledande experter.
Ta chansen att ta del av aktuell kunskap och erfarenheter från ledande experter och intressanta praktikfall!
Ur innehållet
- Trendspaning kring framtidens kontor och arbetssätt – nuläge, trender och framtidsspaning
- Arbetsplatsstrategi och hybrida arbetssätt – framgångsrik förändringsledning som sätter människan och resultaten i centrum
- Hållbar och klimatsmart kontorsutveckling – så skapas framtidens urbana kontor
- Senaste insikterna från Leesman om hur du maximerar både medarbetarupplevelse och produktivitet
- Från traditionella kontorslösningar till ABW – så utvecklas flexibla kontorsmiljöer som stärker företagskulturen och främjar innovation och samarbete
- Hur kommer AI förändra framtidens kontor och arbetssätt?
- Så skapas synergier mellan det fysiska kontoret och de digitala plattformarna
- The new world of work – spännande paneldiskussion kring utmaningar och möjligheter
Vi samarbetar med följande hotell där du får rabatt på boendet om du anger våra koder vid bokning.
Bryggargatan 12
Tfn +46850621400
Ange kod: Ability
Hazeliusbacken 20
Tfn +46850254140
Ange kod: ABILITY
Nybrogatan 53
Tfn +46850733000
Ange kod: Ability Partner
Tfn +46851751700
Ange kod: D000028081
Anmäl dig senast 14 februari så får du 1500 kr i rabatt
Detta är priset innan eventuella rabatter.
Anmäl fler än 2 personer från samma organisation samtidigt så betalar person 3, 4, 5 osv endast 5990 kr per person.
I det digitala konferenspriset ingår dokumentation och att du kan se konferensen igen under 30 dagar.
För dig som deltar på plats tillkommer ett dagspaket om 500 kr där frukost, fika och lunch ingår
Heléne Lidström
Förändringsledare och författare
Healthy Business
Heléne Lidström är förändringsledare, författare och arbetar även som arbetsplatsstrateg på Castellum. Heléne har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom kommunikation, ledarskap och organisation i företag som Finnair, Microsoft, Icon Medialab och Tele2 där förändring har varit ett ledord i alla hennes uppdrag. Med ett passionerat intresse för företagskulturens betydelse för affären, liksom för individens förmåga att hantera, driva och ta ansvar för sin egen motivation förmedlar Heléne effektiva verktyg för att lyckas skapa en framgångsrik förändring genom tillitsbaserat ledarskap.
- Det hybrida arbetslivet – vad kan vi lära från andra organisationer och verksamheter och vad säger forskningen?
- Hur uppnår vi den rätta balansen mellan distans- och kontorsarbete för att bäst utnyttja fördelarna med båda?
- Vad krävs av ledarskapet i den hybrida kontexten för att maximera förutsättningarna för både engagemang, välmående och prestation?
- Hur kan arbetssätten och arbetsplatsen utvecklas för att på bästa sätt leva upp till nya krav och behov?
- Hur kan vi designa framtidens arbetsplatser med fokus på välbefinnande, innovationskraft och nytänkande?
- Kontorets och arbetssättets roll för att vara en konkurrenskraftig och attraktiv arbetsgivare
De senaste åren har radikalt förändrat både vårt sätt att arbeta och vår syn på kontorsarbete. Flexibelt arbetssätt har blivit en norm och beteenden, preferenser och förväntningar har i hög grad förändrats och den snabba digitala utvecklingen just nu gör att förändringstakten bara ökar. Debatten om hur, var och när vi ska jobba fortsätter. Det flexibla arbetslivet kräver att vi vässar ledarskapet och skapar tydlighet i hur vi samarbetar och kommunicerar. Att utrustas med rätt förutsättningar för att kunna verka i den hybrida världen blir avgörande för att upprätthålla engagemang och produktivitet. Hur uppnår vi den rätta balansen mellan distans- och kontorsarbete för att bäst utnyttja fördelarna med båda, samtidigt som vi bibehåller kulturen, lärandet och känslan av samhörighet? Hur skapar vi ett ledarskap som bottnar i tillit på riktigt och en arbetsplats att längta till?
Under denna föreläsning kommer Heléne att ge konkreta tips på hur man gör detta på ett framgångsrikt sätt. Hon kommer även att dela lärdomar och erfarenheter från andra organisationer och värdefulla insikter kring vad forskning och beprövad erfarenhet säger är viktiga förutsättningar för att lyckas som ledare i dagens hybrida kontext.
Heléne Lidström
Förändringsledare och författare
Healthy Business
Heléne Lidström är förändringsledare och arbetsplatsstrateg i det egna företaget Healthy Business och på Castellum. Heléne har över 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom kommunikation, ledarskap och organisation i företag som Finnair, Microsoft, Icon Medialab och Tele2. Hon är en av Sveriges mest eftertraktade rådgivare, förändringsledare och föreläsare när det kommer till hur vi ska utforma morgondagens arbetsplats, ledarskap och arbetssätt. Med över 1000 föreläsningar och uppdrag för många Svenska företag är Heléne även en anlitad expert i media.
- Digitala plattformar och det fysiska kontoret – hur skapar du synergi mellan det hybrida kontorets olika delar?
- De vanligaste hybrida utmaningarna – och exempel på lösningar som fungerat för andra organisationer
- Hur byggs en hållbar kultur och starka relationer på det hybrida kontoret?
- Perspektivskifte på hybridarbete – så går du från tröttsamma utmaningar och konflikter till frihet och förutsättningar som fungerar i din organisation
- Tips, trix och enkla första steg för ett bättre hybridkontor
I en tid där arbetslivet genomgår ett paradigmskifte står det hybrida kontoret i fokus – men hur kan vi skapa balans mellan digitala plattformar och det fysiska kontorets möjligheter? Denna föreläsning ger dig praktiska lösningar på hybrida utmaningar, insikter i hur du bygger starka relationer och en hållbar kultur, och en ny syn på hybridarbete som frigör potentialen i din organisation. Lär dig att omvandla konflikter och hinder till framgång, och få konkreta tips för att ta de första stegen mot ett kontor som alla kan älska.
Johanna Olsson och Moa Amalot är författarna till Libers kommande bok om hur du får det hybrida kontoret att bli en plats för välmående, samarbete, och kreativitet. Under denna föreläsning kommer de att ge handfasta råd om hur du skapar synergier mellan det fysiska kontoret och de digitala plattformarna. Fokus är lika mycket på inre delar som ledarskap och kultur som att bygga de yttre fysiska förutsättningarna.
Moa Amalot
Ledarskaps- och organisationskonsult
Unlocked Mind
Moa Amalot är en erfaren ledarskaps- och organisationsutvecklare med en unik förmåga att driva förändringsprocesser och stärka team genom förtroende, tillit och tydlighet. Med över 20 års erfarenhet från roller inom både privat och offentlig sektor har hon specialiserat sig på att skapa kulturförflyttningar, hållbart ledarskap och effektiva organisationer.
Johanna Olsson
Learning Designer & Co-founder
The Hows
Johanna Olsson är en erfaren Learning Designer och expert på att hjälpa organisationer och team att växa genom innovativa och hållbara arbetssätt. Med över 15 års global erfarenhet inom ledarskap, teamutveckling och innovationsprocesser har hon arbetat med organisationer som Google UK, TV4 och Svenska institutet i Mellanöstern. Johanna är författare till boken "Närhet trots avstånd – att leda och samarbeta på distans", som nominerades till Årets projektledarbok 2023.
- Hur kan ett modernt kontor bevara ett företags långa historia utan att kompromissa med innovation och framtida arbetsbehov? – så balanseras arv och utveckling i kontorsutformningen
- På vilket sätt kan ett kontor bli en förlängning av varumärket och företagets värderingar – och hur påverkar det medarbetarnas upplevelse?
- Vilka är de största utmaningarna när det gäller att förena ett företags traditioner med framtidens krav på flexibilitet och hybridarbete? – om att hantera konflikter mellan kontinuitet och förändring
- Hur mäter och säkerställer man att de långsiktiga målen med en ny kontorsmiljö verkligen uppnås?
Hur skapar man ett modernt kontor som både speglar företagets historia och driver innovation framåt? Spendrups nya huvudkontor är mer än bara en arbetsplats – det är en mötesplats där tradition möter framtid, hållbarhet genomsyrar varje beslut och medarbetarnas behov står i centrum.
I Grönstedtska palatset, en blåklassad tegelbyggnad från 1923, har Spendrups förvandlat ett tidigare vinlager till en modern arbetsmiljö. Renovering och hyresgästanpassning, ledd av Strategisk Arkitektur i nära samarbete med antikvarier, kombinerar varsamt bevarade historiska detaljer med integrerade moderna funktioner. Fastighetsägarens arkitekt, Nordisk Kombination höll i projekteringen från deras sida, medan vi höll i hyresgästanpassningen.
På 3 500 kvadratmeter ryms varierade arbetsmiljöer. Entréplanet bjuder på restaurangliknande ytor med barer, lounger och mötesrum, medan övervåningen erbjuder en lugnare atmosfär med vin- och ölprovningsrum samt flexibla workshopytor. Resultatet är en arbetsplats som sömlöst förenar företagets arv med framtidens krav på flexibilitet och innovation.
Följ med på en inspirerande resa bakom kulisserna där vision blev verklighet – och upptäck lärdomar som kan forma framtidens kontorsutveckling.
Sanna Sandin
Kontorschef
Spendrups
Sanna har över 20 års erfarenhet inom facility management och har lång erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling. Sedan 2011 har hon varit en del av Spendrups Bryggeri AB, där hon ansvarar för att skapa effektiva och hållbara arbetsmiljöer. Tidigare har hon haft liknande roller på Tyréns AB, Diageo och Starwood Hotels & Resorts Worldwide.
Love Neuschütz
Inredningsarkitekt
Strategisk Arkitektur
Love Neuschütz är en erfaren inredningsarkitekt med över 20 års erfarenhet inom branschen. Han har arbetat med flera framstående arkitektbyråer, inklusive sandellsandberg och Codesign, innan han anslöt sig till Strategisk Arkitektur 2019. Under sin tid på Strategisk Arkitektur har han varit projektansvarig för flera betydande projekt, däribland Spendrups nya huvudkontor i Grönstedtska palatset vid Norrtull. Love har även varit delaktig i utformningen av Elektas nya huvudkontor i Hagastaden, där fokus varit att skapa flexibla och varierade arbetsytor som enkelt kan anpassas efter behov.
- Från vision till verklighet – om resan från ett slitet, opraktiskt kontor till en modern arbetsplats som kombinerar en god arbetsmiljö med funktion och estetik
- Återbruk i praktiken – vilka är de största utmaningarna när ambitionen är att bygga klimatneutralt och hur övervinner man dem?
- Innovation och cirkularitet – konkreta exempel på hur allt från gipsskivor och skruvar till möbler och belysning återanvändes, utan att tumma på design, funktion eller arbetsmiljö
- Samarbete som nyckel för en lyckad kontorsutveckling – vad krävs för att skapa förtroende och samverkan mellan olika yrkesgrupper när målet är att testa gränserna för hållbarhet och skapa en kreativ och hållbar helhetslösning?
- Mätbara resultat och lärdomar – hur har kontorsförändringen påverkat samarbete, energi och företagskultur? Och hur kan en genomtänkt miljö och smartare ytanvändning bidra till ökad medarbetarnärvaro och trivsel?
Från skruvar och muttrar till tågfönster och biljettluckor – Jernhusen har visat att det går att skapa ett modernt, lekfullt och funktionellt kontor med litet klimatavtryck. Resultatet är en inspirerande miljö som kombinerar funktion och historia, och som samtidigt ökar medarbetarnöjdheten. Med stort engagemang från alla inblandade har Jernhusens nya Stockholmskontor blivit ett föredöme för hållbar kontorsutveckling.
Henrik Sköldberg
Kontorschef
Jernhusen AB
Henrik Sköldberg, kontorsansvarig och Chief Information Security Officer på Jernhusen AB, har varit en nyckelspelare i utvecklingen av det prisbelönta kontoret. Med en gedigen bakgrund i förändringsledning och över 18 års erfarenhet inom Jernhusen delar han insikter om hur mod, samarbete och nytänkande kan skapa konkreta resultat för att få hållbarhet, funktion och innovation att samverka.
Pia Orthén
Chef Hållbar utveckling
Jernhusen AB
Pia Orthén, hållbarhetschef på Jernhusen AB, har lett det strategiska hållbarhetsarbetet i utvecklingen av företagets nya huvudkontor – en förebild för cirkulär kontorsutveckling. Med en passion för hållbarhet delar Pia med sig av värdefulla perspektiv och konkreta exempel som inspirerar till att utmana traditionella arbetssätt och omsätta klimatambitioner i verkliga resultat.
- Vad vet vi om hur kontoren används och vad som fungerar bra respektive dåligt?
- Hur kan vi sluta gissa och istället basera våra beslut på fakta eller medvetna antaganden?
- Vad gör vi på kontoret, och ser vi skillnader mellan före respektive efter pandemin?
- Hur skapar vi hållbara kontor trots en allt snabbare föränderlig verklighet?
- Vad motiverar medarbetarna att självmant vilja arbeta på kontoret istället för hemma?
- Hur dimensionerar vi kontoret med så många osäkra rörliga parametrar?
- Hur skapar vi kontor som är värda resan dit – både idag och imorgon?
Hur kan vi designa och utveckla levande och välmående kontor som inte bara är hållbara för vår nutid, utan också anpassningsbara och relevanta för framtida arbetsmiljöer? Hur kan vi se på arbete från hemmet vs kontoret, och hur skapar vi ett kontor som är värt resan dit? Jonas Hurtigh Grabe och Jonas Falk är pionjärer inom nytänkande kontorslösningar. Under detta pass kommer de att dela med sig av insikter och lärdomar som de har skaffat sig genom att hjälpa en stor mängd kunder på deras resa mot nya kontor och nya arbetssätt. De lotsar dig genom brännande heta frågor och trender som just nu formar framtidens kontor och arbetssätt och du kommer även att få en unik inblick i vilka de mest kritiska framgångsfaktorerna är genom tiderna, för att lyckas skapa attraktiva och välfungerande kontorsmiljöer där medarbetare, kunder och partners både vill jobba och vara. Och det bästa av allt, du behöver inte gissa dig fram längre. Denna föreläsning kommer att hjälpa dig att basera svåra beslut på fakta och medvetna antaganden.
Jonas Falk
Arkitekt och partner
Strategisk Arkitektur
Jonas Falk är partner och affärsområdesansvarig på Strategisk Arkitektur och en erfaren arkitekt och expert på kontorsutformning. Med över 25 års erfarenhet i branschen har han specialiserat sig på att skapa kontorsmiljöer som kombinerar funktionalitet, trivsel och hållbarhet för att möta moderna arbetsplatsbehov. Jonas är en stark förespråkare för aktivitetsbaserade kontor med varierade och genomtänkta miljöer som stärker samarbete, kreativitet och medarbetarnas välmående. Genom sitt arbete hjälper han företag att designa kontor som är värda att resa till – platser som lockar tillbaka medarbetare i en tid av hybridarbete och förändrade arbetsmönster. Han är utbildad vid Lunds Tekniska Högskola, där han tog sin masterexamen i arkitektur, och är en ofta anlitad föreläsare som delar sina insikter om framtidens kontorslösningar.
Jonas Hurtigh Grabe
Arbetsplatskonsult
Veldhoen + Company
Jonas Hurtigh Grabe är partner på Veldhoen + Company Sweden AB, ett globalt företag inom aktivitetsbaserat arbetssätt (Activity Based Working, ABW). Med en gedigen erfarenhet av att utveckla och implementera moderna arbetsmiljöer hjälper Jonas organisationer att skapa arbetsplatser som kombinerar flexibilitet, produktivitet och medarbetarnas välmående. Jonas har spelat en avgörande roll i att etablera aktivitetsbaserat arbetssätt i Skandinavien, där han vägleder företag genom förändringsresor med fokus på både affärsnytta och mänskliga värden. Hans arbete fokuserar på att skapa hållbara arbetsmiljöer som stödjer organisationers långsiktiga utveckling och stärker både individen och verksamheten. Han är även en eftertraktad föreläsare inom framtidens arbetsmiljöer och delar gärna sina insikter kring hur man genom datadriven analys kan skapa bättre och mer ändamålsenliga arbetsplatser.
- Egna eller delade platser på kontoret – vilken inverkan har beslutet på medarbetarupplevelsen?
- The Value of Variety – varför behöver vi skapa rätt variation av arbetsytor som stöd för hybridarbetet?
- Upplevelsen på ABW kontor – vad säger medarbetarna själva och hur minimerar vi andelen som tycker det är kämpigt?
Leesmans databas innehåller enkätsvar från mer än 1.4 miljoner medarbetare och utifrån denna data kommer Peggie att dela med sig av viktiga insikter kring hur organisationer kan arbeta proaktivt och designa arbetsplatser för bästa möjliga medarbetarupplevelse i en hybrid värld.
Dr Peggie Rothe
Chief Insights & Research Officer
Leesman
Dr Peggie Rothe brinner för medarbetarnas arbetsplatsupplevelse och arbetsplatsernas som strategiskt verktyg för organisatorisk framgång och hon har en djup förståelse för användarperspektivet i den byggda miljön. Som Chief Insights & Research Officer på Leesman inkluderar hennes roll att leda forskningen av världens största oberoende databas för arbetsplatsupplevelser och hjälpa organisationer att förstå kopplingen mellan människor och plats. Innan hon började på Leesman 2014 arbetade hon som forskare vid Aalto-universitetet (Finland) med fokus på företagsfastigheter och arbetsplatsförvaltning. Hon publicerade sina resultat i flera peer-reviewade akademiska tidskrifter och doktorerade 2015. Dessförinnan arbetade hon som managementkonsult och fastighetsrådgivare.
- Hur skapar man ett kontor värt resan dit för 50 olika nationaliteter, när kontoret ligger centralt placerat – i Älmhult?
- Från Småland till världen med kulturen som drivkraft – så utformas en enhetlig medarbetarupplevelse som också kan anpassas utifrån både lokala och globala behov
- Building for Change – så bygger vi skalbara kontor som enkelt kan anpassas till nya arbetssätt och förändrade verksamhetsbehov
- Att gå från reaktivitet till proaktivitet – hur säkerställer vi att kontoret alltid fungerar smidigt och stödjer både produktivitet och trivsel?
- Design som kulturförstärkare – hur enkelhet, lekfullhet och inkludering genomsyrar alla våra arbetsplatser och gör dem till hjärtat av IKEA
Hur kan arbetsplats och kontorsutformningen utformas för att på bästa sätt förstärka företagskulturen och samtidigt möta framtidens krav på flexibilitet och innovation? IKEA, med sitt hjärta i Älmhult, har utvecklat en unik strategi för att skapa kontor som både inspirerar och anpassar sig till förändrade verksamhetsbehov och omvärldsförändringar. Genom skalbara lösningar bygger de arbetsmiljöer som främjar samarbete, trivsel och produktivitet – allt med enkelhet, lekfullhet och inkludering som ledstjärnor. Följ med på en inblick i hur IKEA använder arbetsplatsutformningen för att stärka kulturen både globalt och lokalt, och hur de utvecklar en sömlös medarbetarupplevelse och en inspirerande miljö där medarbetarna både trivs, utvecklas och vill vara.
Ida Mattsson Levin
Workplace Operations Manager
IKEA of Sweden AB
Ida Mattsson Levin leder utvecklingen av framtidens arbetsmiljöer på IKEA of Sweden, med fokus på att skapa inspirerande och flexibla kontor som driver innovation och möter förändrade verksamhetsbehov. Genom aktivitetsbaserade arbetssätt och skalbar kontorsutformning där enkelhet, lekfullhet och inkludering är centrala värden utvecklar IKEA designlösningar som möter både dagens och framtidens behov, med målet att arbetsplatsen ska bli en plats där medarbetare trivs och presterar på topp.
Michaela Hanzén
People & Culture Specialist Work Environment and Health
IKEA of Sweden AB
Michaela Hanzén arbetar med att skapa hälsosamma och inkluderande arbetsmiljöer på IKEA of Sweden. Som Work Environment Specialist fokuserar hon på att utveckla arbetsplatser som stärker företagskulturen och främjar samarbete. Med erfarenhet inom HR och arbetsmiljö bidrar Michaela till att skapa flexibla kontor som möter framtidens behov, alltid med medarbetarnas välbefinnande och engagemang i centrum.
- Vilka trender inom kontor och arbetssätt ser vi just nu?
- Vilka utmaningar ser vi att verksamheter har kopplat till kontor och arbetssätt?
- Hur kommer kontor och arbetssätt att behöva utvecklas framöver?
Maria Z Furenmo
CHRO
Svenska Spel AB
Maria Z Furenmo har över 20 års erfarenhet från HR- och förändringsarbete och har varit HR-chef inom både snabbväxande tillväxtbolag och etablerade storbolag. Hon kommer närmast från Svenska Spel där hon haft rollen som CHRO sedan 2016. Tidigare har hon bland annat varit Chief People Officer på Evolution Gaming Group, Human Resource Director vid NetEnt och Human Resource Manager på Nordnet.
Marco Checchi
Grundare och inredningsarkitekt
Studio Stockholm Arkitektur AB
Marco Checchi har lång erfarenhet av att utveckla kontor och är en av grundarna till Studio Stockholm Arkitektur som är en prisbelönt arkitektfirma. 2021 blev de utsedda till Sveriges bästa arkitektkontor vid BUILD Magazine’s Build & Design Awards och 2023 till Top 100 Architects of the world av Luxury Lifestyle Awards. Inte mindre än fyra gånger har Studio Stockholm Arkitektur stått bakom vinnaren av Sveriges snyggaste kontor, vilket är en utmärkelse som uppmärksammar det kontor som bäst svarar upp mot kriterierna design, arbetsmiljö och nytänkande. När 2023 års finalister skulle presenteras stod det klart att fyra av tio kontor ritats av Studio Stockholm, nämligen Klarna, Cirio Advokatbyrå, Svenska Spel i Visby, och Fabeges Återbrukskontor. Vinnaren blev Fabeges ”Återbrukskontoret”, för vilka Studio Stockholm agerat ansvarig inredningsarkitekt. Andra spännande kontorsprojekt som Marco varit drivande i genom åren är EQT, Dice, King, Tre, m.fl.
Hanna Mossfeldt
Arbetsplatsstrateg
AMF Fastigheter
Hanna Mossfeldt har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen, där hon i många år har haft roller som hyresgästrådgivare. Som tidigare fastighetschef för Urban Escape i Stockholm har Hanna jobbat nära hyresgäster som bland annat Microsoft, Roschier och EQT. Hon brinner för frågan om kontorets betydelse som katalysator för stadens attraktivitet och medarbetarnas välmående, men också hur kontoret kan bidra till både verksamhet och affär. I sin nuvarande roll som arbetsplatsstrateg på AMF Fastigheter har Hanna Mossfeldt varit ansvarig för företagets egna kontorsflytt till Mood. I utformningen av det nya kontoret har AMF Fastigheter velat utmana föreställningen av ett kontor kan vara – genom att skapa en plats där människor och medarbetare vill vara. Syftet har varit att bli en mer integrerad del av staden och samtidigt skapa ett hjärnvänligt kontor, i utformning, val av tekniska lösningar och inredning.
Henrik Byström
Expert strategisk digitalisering
AI-labbet
Henrik Byström är en av grundarna till AI-labbet som hjälper till att konkretisera digitaliseringsstrategier och etablera ansvarsfull AI med medarbetare och verksamhetsresultat i fokus. Henrik har varit yrkesverksam i IT-branschen i nästan 30 år varav de flesta i ledande positioner på såväl stora som små företag, Ex vis Microsoft, Cap Gemini, Sigma. På Microsoft har han spenderat ca 15 år inom olika försäljningsroller och senast som affärsområdeschef för det största affärsområdet, Modern Work och Security. Henrik ansvarade också för Microsoft Sveriges arbete kring Det Nya Arbetslivet, d.v.s. att anamma ett modernt arbetssätt, ledarskap och medarbetarfokus med hjälp av modern teknik. Han är en uppskattad talare som uppmuntrar att tänka nytt och möjliggöra nya sätt att arbeta och utvecklas med ansvarfull AI som utgångspunkt.
- Hur utformas en arbetsplats som både speglar företagets kärnvärden och integrerar estetik, funktionalitet och hållbarhet?
- A modern way of working post-pandemic – vilka faktorer har varit avgörande för att skapa ett nytt, progressivt och inspirerande arbetssätt som balanserar verksamhetens behov och omvärldens förändringar?
- Global vision, lokal anpassning – så har vi skapat ett banbrytande kontorskoncept som är skalbart och anpassningsbart utifrån olika marknaders unika behov världen över
- När design möter affärsstrategi – hur lyckas man skapa ett kontor och showroom som inte bara stödjer affärsmålen utan också stärker varumärket genom varje detalj – från design till teknik och kundinteraktion?
- En arbetsplats för innovation och samarbete – så har vi utformat en arbetsmiljö som både inspirerar medarbetarna och fungerar som ett nav för företagets fortsatta utveckling och kreativitet
Mieles nya showroom och kontor liknar inget du sett tidigare. I Solna Business Park har de tillsammans med Studio Stockholm Arkitektur och Fabege utvecklat ett unikt showroom och huvudkontor som blivit utsett till ett av Sveriges snyggaste kontor 2024. Just nu genomgår Miele en omfattande utveckling av sin verksamhet och organisation, och ett viktigt led i detta är att skapa ett nytt globalt kontorskoncept. Målet är att förena företagets rika historia med en innovativ och hållbar arbetsmiljö. Detta banbrytande koncept, som tagits fram i linje med Mieles måtto “Alltid bättre”, fungerar som en flexibel modell för framtida kontor på flera marknader. Resultatet är en miljö som inte bara möter dagens krav, utan också sätter en ny standard för framtidens arbetsplatser. Under denna föreläsning får du ta del av insikter och lärdomar från resan bakom detta framgångsrika projekt.
Niklas Mair
Managing Director
Miele
Niklas Mair är VD för Miele Nordic och har lett lanseringen av företagets nya huvudkontor och showroom i Solna Business Park. Med en gedigen bakgrund inom försäljning och marknadsföring på internationella företag som Procter & Gamble och McKinsey, kombinerar Niklas affärsstrategi med ett starkt kundfokus och visionärt ledarskap.
Carl Rössner
Inredningsarkitekt
Studio Stockholm Arkitektur AB
Carl Rössner är uppdragsansvarig inredningsarkitekt på Studio Stockholm Arkitektur, med över två decenniers erfarenhet av konceptutveckling, inredningsarkitektur och projektledning. Carl är expert på att skapa arbetsmiljöer som speglar företagskultur och värderingar, samtidigt som de möter framtidens krav på funktionalitet, estetik och hållbarhet.
- AI på arbetsplatserna
- Perspektiv på vad generativ AI är och hur detta kommer förändra sättet vi arbetar på
- Hur kan AI lösningar hjälpa till att bygga både engagemang och produktivitet på svenska arbetsplatser?
- Copilot – lär känna din egen AI-assistent som kommer underlätta och effektivisera både arbetsprocesser, beslutsfattande och ledarskap
- Microsoft Work Trend Index – ta del av nya insikter kring framtidens arbetsplats, nödvändigheten av AI-kompetens och strategier för att främja innovation
Den digitala transformationen skapar just nu en våg av omvälvande förändringar och vi står just nu på tröskeln till en helt ny era där AI:s utveckling inte bara är en teknisk prestation, utan en kraft som omdefinerar både vårt arbete och våra arbetssätt.
Hur kommer detta att påverka och förändra våra sätt att arbeta och samarbeta hur kommer det att påverka behoven och utformningen av den fysiska arbetsplatsen av framtidens kontor?
Nina Rapp
Affärsområdeschef Modern Work
Microsoft AB
Nina Rapp är affärsområdeschef för Modern Work och Security och leder Microsoft Sveriges arbete runt Det Nya Arbetslivet. Hon har arbetat på Microsoft sedan 2013 i olika befattningar inom försäljning och med digitaliseringsfrågor för svenska kunder. Hon kommer senast från organisationen Microsoft Western Europe där hon ledde segmentet Microsoft 365 for Enterprise i 12 europeiska länder. Nina är passionerad kring teknikens roll som möjliggörare för innovation och affärsutveckling och under denna föreläsning kommer hon att ge dig en konkret guidning kring hur vi kan navigera i denna föänderliga tid för att transformera både kontorsutformning, arbetssätt och lyfta medarbetarupplevelsen till nästa nivå.
Heléne Lidström
Förändringsledare och författare
Healthy Business
Heléne Lidström är förändringsledare, författare och arbetar även som arbetsplatsstrateg på Castellum. Heléne har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom kommunikation, ledarskap och organisation i företag som Finnair, Microsoft, Icon Medialab och Tele2 där förändring har varit ett ledord i alla hennes uppdrag. Med ett passionerat intresse för företagskulturens betydelse för affären, liksom för individens förmåga att hantera, driva och ta ansvar för sin egen motivation förmedlar Heléne effektiva verktyg för att lyckas skapa en framgångsrik förändring genom tillitsbaserat ledarskap.
Nätverka och knyt nya kontakter under trevliga former!
- Hur har vi utformat kontoret för att möjliggöra ett effektivt hybridarbete?
- Hur har vi tänkt kring dimensionering, planlösning och upplevelse för att skapa ett kontor värt resan dit, där medarbetarna stortrivs?
- Hur utvecklar vi tjänster och servicefunktioner för ett fullspäckat erbjudande som förstärker både medarbetarupplevelse och välmående?
Jonas Westerlund
Hybrid Work Engineer
JonWest Consulting
I början av 2025 flyttar Mölnlycke Health Care in i ett helt nybyggt huvudkontor i GoCo Health Innovation City i Mölndal som kommer bli ett världsledande kluster för forskning och utveckling inom hälsa och sjukvård. Det nya huvudkontoret får en totalyta om 16 000 m2 och kommer att vara placerat i ett av GoCos bästa lägen med kapacitet för 800 medarbetare. Kontoret byggs för att etablera toppmoderna labb och en ny nivå av flexibilitet för bolagets arbetsmiljöer som möter medarbetarnas många olika behov för samarbete, socialt umgänge, eget fokusarbete och projektarbete. Då distansarbete fortsatt kommer att vara en naturlig och viktig del av Mölnlyckes arbetssätt, är det nya kontoret aktivitetsbaserat och anpassat för att fylla alla behov för medarbetare som finns på plats, samt en sömlös länk för dem som arbetar på distans. Det nya huvudkontoret kommer certifieras enligt WELL Platinum och får även den högsta möjliga miljöklassningen Platinum enligt LEED. Under denna föreläsning kommer du att få ta del av hur man planerar för att skapa en av de vassaste arbetsplatserna i världen där kontoret blir en upplevelse och magnet 3 dagar i veckan.
Anders Rydblom
Facility Director
Mölnlycke Health Care
I början av 2025 flyttar Mölnlycke Health Care in i ett helt nybyggt huvudkontor i GoCo Health Innovation City i Mölndal som kommer bli ett världsledande kluster för forskning och utveckling inom hälsa och sjukvård. Det nya huvudkontoret får en totalyta om 16 000 m2 och kommer att vara placerat i ett av GoCos bästa lägen med kapacitet för 800 medarbetare. Kontoret byggs för att etablera toppmoderna labb och en ny nivå av flexibilitet för bolagets arbetsmiljöer som möter medarbetarnas många olika behov för samarbete, socialt umgänge, eget fokusarbete och projektarbete. Då distansarbete fortsatt kommer att vara en naturlig och viktig del av Mölnlyckes arbetssätt, är det nya kontoret aktivitetsbaserat och anpassat för att fylla alla behov för medarbetare som finns på plats, samt en sömlös länk för dem som arbetar på distans. Det nya huvudkontoret kommer certifieras enligt WELL Platinum och får även den högsta möjliga miljöklassningen Platinum enligt LEED. Under denna föreläsning kommer du att få ta del av hur man planerar för att skapa en av de vassaste arbetsplatserna i världen där kontoret blir en upplevelse och magnet 3 dagar i veckan.
- Grunderna i prompting – vad det är och hur det fungerar?
- Konkreta exempel och tips på hur du kan lyfta din prompting till nästa nivå
- Hur kan AI underlätta arbetsuppgifter, förbättra beslutsfattande och stötta kreativt tänkande – en praktisk guidning
- Inspiration för att testa AI själv – oavsett om du är nybörjare eller redan bekant med tekniken
Nina Rapp
Affärsområdeschef Modern Work
Microsoft AB
Vi står mitt i en arbetslivsrevolution där generativ AI och nya digitala verktyg omdefinierar hur vi samarbetar, skapar och löser problem. Under denna digitala föreläsning får du ta del av konkreta exempel på hur du kan utforska kraften i generativ AI genom att lyfta din prompting till nästa nivå. Lär dig hur du kan använda AI för att inte bara effektivisera dina arbetsprocesser utan också skapa nya möjligheter för innovation och samarbete. Framtidens arbetssätt börjar här – är du redo att ta steget? Nina Rapp är affärsområdeschef för Modern Work och Security sedan januari 2022 och leder Microsoft Sveriges arbete runt Det Nya Arbetslivet. Hon har arbetat på Microsoft sedan 2013 i olika befattningar inom försäljning och med digitaliseringsfrågor för svenska kunder. Hon kommer senast från organisationen Microsoft Western Europe där hon ledde segmentet Microsoft 365 for Enterprise i 12 europeiska länder. Nina är passionerad kring teknikens roll som möjliggörare för innovation och affärsutveckling.
- Uppdatera dig på de viktigaste trenderna och utvecklingen kring framtidens hybridkontor och arbetssätt
- Ta del av senaste insikterna kring hybridarbetsplatsen och aktivitetsbaserade kontor i det nya arbetslivet
- Ta del av konkreta erfarenheter kring hur man driver framgångsrika förändringsprocesser kring nya flexibla arbetssätt
- Inspireras och ta del av erfarenheter kring hur du utvecklar kontoret till en värdeskapande mötesplats som stöttar både affärsmål och nya hybrida arbetssätt
- Lär dig mer om hur du utvecklar en hållbar arbetsplatsstrategi som på bästa sätt supportar den flexibla och hybrida arbetsmodellen
- Inspireras av hur andra utvecklar medarbetarupplevelsen för att vara en konkurrenskraftig och attraktiv arbetsgivare
- Lär dig mer om hållbar kontorsutveckling som skapar innovativa och flexibla arbetsmiljöer som är relevanta både idag och imorgon
- Ta del av viktiga insikter kring hur AI kommer att förändra framtidens kontor och arbetssätt
- Välj om du vill delta digitalt eller på plats – nätverka och diskutera egna utmaningar och utbyt erfarenheter med branschkollegor från hela Sverige
Anmälan Framtidens kontor och arbetssätt 2025 27 mars
Påbörja din anmälan genom att fylla i deltagaruppgifter i formuläret
Priset inkluderar konferenstillfälle samt tilläggsval om detta valts.
Dela evenemanget i social medier