Säkerhetsskyddsanalys i praktiken
Säkerhetsskyddslagen ställer krav på svenska företag, myndigheter, kommuner och regioner att analysera hot och sårbarhet för skyddsvärden i verksamheten. Syftet är att skydda den egna verksamheten och därmed Sveriges säkerhet. Säkerhetsskyddsanalysen är grunden i ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete. Du som bedriver säkerhetskänslig verksamhet är skyldig att göra en analys och att hålla den uppdaterad. Syfte och mål med kursen Kursen syftar till att ge dig en fördjupad kunskap i hur du praktiskt genomför en säkerhets-skyddsanalys. Kursens mål är att du ska få kunskaper att genomföra och hålla en utförlig säkerhetsskyddsanalys uppdaterad för att försäkra dig om att verksamhetens skyddsvärden inte kan hotas samt att verksamheten inte drabbas av sanktionsavgifter.
Säkerhetsskyddsanalys i praktiken 2023
Varmt välkommen till en kurs med en expert på säkerhetsskyddslagen! Kursens mål är att du ska få kunskaper att genomföra och hålla en utförlig säkerhetsskyddsanalys uppdaterad för att försäkra dig om att verksamhetens skyddsvärden inte kan hotas samt att verksamheten inte drabbas av sanktionsavgifter.
Ur innehållet
- Vem ska göra en säkerhetsskyddsanalys?
- Vad ska skyddas?
- Mot vad ska verksamheten skyddas?
- Hur ska värden skyddas?
- Hur gör du en verksamhetsbeskrivning?
- Hur bedömer du om din organisation driver säkerhetskänslig verksamhet?
- Vilka är de speciella situationer när en verksamhet har ett samlat engagemang och därmed kan anses bedriva känslig verksamhet?
- Från vilka perspektiv ska du bedöma dina skyddsvärden?
- Vad är konsekvensnivåer och vilka skyddsvärden ska delas in i sådana nivåer?
- Vad ska ingå i en sårbarhetsbedömning och hur kan du göra den?
Program
Vi samarbetar med nedanstående hotell där du får rabatt på boendet om du anger våra koder vid bokning.
Dela evenemanget i social medier