
Välkommen till en högaktuell konferens om hur vi säkerställer att barn och unga vuxnas rättigheter och säkerhet står i centrum
9-10 april
Socialtjänsten och dess samverkanspartners behöver ställa om till nya förebyggande, tillgängliga, tillitsskapande, jämställda och kunskapsbaserade arbetssätt – både utifrån juridiska aspekter och för att möta samhällets utmaningar.
Den nya socialtjänstlagen är en förutsättning för att kunna göra denna förflyttning. Men det krävs mer än så för att skapa en tryggare framtid för våra barn.
VI behöver etablera en samverkansstruktur och mer sammanhållet arbete med barn och unga för att förebygga och bemöta marginalisering och brottslighet.
På Ability Partners nya konferens Barn och unga vuxna i riskzonen får du ta del av den senaste utvecklingen och kunskaperna inom området!
Välkommen till en högaktuell konferens där du får lyssna till flera experter och praktikfall om hur du kan ta dig an detta komplexa samhällsuppdrag.
Program
Vi samarbetar med följande hotell där du får rabatt på boendet om du anger våra koder vid bokning.
Bryggargatan 12
Tfn +46850621400
Ange kod: Ability
Hazeliusbacken 20
Tfn +46850254140
Ange kod: ABILITY
Nybrogatan 53
Tfn +46850733000
Ange kod: Ability Partner
Tfn +46851751700
Ange kod: D000028081
Detta är priset innan eventuella rabatter.
Anmäl fler än 2 personer från samma organisation samtidigt så betalar person 3, 4, 5 osv endast 5990 kr per person.
I konferenspriset ingår dokumentation, frukost, fika och lunch.
Cecilia Stjernberg
Samordnare Socialförvaltningen
Huddinge kommun
Cecilia Stjernberg är samordnare för föräldraskapsstöd och samordnare för familjecentralen i Flemingsberg på Förebyggande enheten 0-20 år i Huddinge kommun. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med förebyggande och trygghetsskapande arbete.
Erik Von Essen
Poliskommissarie/Chef
Polismyndigheten
Erik är chef på NOA över deras experter på barnrätt och hedersproblematik. Han har nyligen arbetat i ett regeringsuppdrag på Länsstyrelsen i Stockholm med att samordna brottsförebyggande arbete. Erik har innan det arbetat i 24 år i operativ polisverksamhet både i uniform och som spanare, utredare och i underrättelsetjänst i Stockholms city.
Jenni Pers Dahlqvist
Polisinspektör
LPO Sollentuna
Jenni har jobbat som polis i 11 år där de första tre åren var i yttre tjänst, sedan dess har hon jobbat som ungdomsutredare, kursansvarig för bemötande av psykisk ohälsa, kommunpolis samt gruppchef på både ungdom & våld i nära relation. Lena jobbar nu som operativ koordinator med ansvar för verksamhetsanalys & processledning. I processledning ingår strategisk samverkan med kommunen där ung i riskzon samt BOB (barn & unga i organiserad brottslighet) ingår. Lena har under de senaste 5 åren lagt mycket fokus på samverkan med kommunen, både operativt & strategiskt. Hon har ett stort engagemang för barnen & deras framtid. För att lyckas förbättra framtiden för barnen krävs ett gemensamt ansvarstagande, i samverkan.
Lena Moseley
Avdelningschef
Sollentuna Kommun
Lena har varit socionom i 24 år nu, och arbetat med barn och ungdomsfrågor sedan dess. De första åren arbetade hon som socialsekreterare med utredning av barn och unga, och inom familjehemsvården. Därefter arbetade Lena i 20 år som chef och har en bred erfarenhet inom socialtjänstens ansvar för barn och ungdomsfrågor. Hennes uppdrag som avdelningschef har hon haft i drygt sex år, och innefattar en bredd från förebyggande verksamheter, myndighetsutövning till utförare. I uppdraget ingår även strategisk samverkan, och Lena representerar bland annat Sollentuna kommun i arbetsgrupp BoB och ROC i Samverkan Stockholmregionen. Lena har alltid haft ett stort engagemang i frågor gällande barn och unga och tänker att det är ett gemensamt ansvar att särskilt se de utsatta barnen, och ge dem de insatser som de behöver.
Lotta Lundberg
Brottsförebyggande samordnare
Polismyndigheten
Lotta Lundberg arbetar sedan några år tillbaka som brottsförebyggande samordnare i polisregion stockholm och är polismyndighetens samordnare för Bob och ROC i Stockholm. Tidigare har Lotta bl.a. arbetat inom ideell sektor med flerpartssamverkan, verksamhetsutveckling och finansiering av förebyggande insatser för barn och unga i destruktiva utanförskap i Sverige och i andra länder och har innan dess många års erfarenhet av innovation och förändringsarbete i näringslivet.
Maria Wendelstig
Projektledare
Samverkan Stockholmsregionen
Maria Wendelstig är auktoriserad socionom och projektledare för ROC (Regionalt Operativt Center). Hon har arbetat 15 år i socialtjänsten varav sju år som chef i socialtjänsten i Järva. I sin roll som chef har det varit viktigt att skapa förutsättningar för socialsekreterare att få arbeta med socialt arbete och med förändringsarbete med familjerna. Intresse för ledarskapsfrågor växte fram efter många år som elitidrottare inom basket och som idrottsledare för barn och ungdomar.
Jimmy Hamrin
Enhetschef
Sundsvalls kommun
Jimmy Hamrin arbetar som enhetschef för geografiskt team Nacksta i Sundsvalls kommun.
Malin Jonsson
Kvalitets- och metodsamordnare
Sundsvalls kommun
Malin Jonsson är kvalitets- och metodsamordnare i Sundsvalls kommun där hon arbetet i snart 7 år. Dessförinnan arbetade hon på på Region Västerbotten som kurator och Enhetschef på BUP.
Jenny Nilsson
Socionom
Sundsvalls kommun
Jenny Nilsson är socionom och familjebehandlare i första linjen geografiskt team Bredsand i kommunen sedan mer än 8 år tillbaka.
Mitra Ghannad
Socialchef
Upplands-Bro kommun
Mitra har arbetat som socialchef sedan våren 2023 och var avdelningschef inom äldre- och omsorgen dessförinnan. Hon har lång erfarenhet inom folkhälsofrågor samt ledning och styrning inom olika organisationer. Mitra har även många år inom statlig tillsynsmyndighet och flera år inom primärvården.
Karin Valinder
Avdelningschef
Upplands-Bro kommun
Karin är avdelningschef inom IFO och LSS/Socialpsykiatri och var innan dess enhetschef inom myndighetsutövning barn- och unga socialtjänst. Hon har mångårig erfarenhet av ledarskap och arbete med barn och familj inom civilsamhället och offentlig förvaltning.
Thomas Ardenfors
Nationell samordnare
Regeringskansliet
Thomas Ardenfors har fått regeringens uppdrag att som nationell samordnare leda utredningen om fler kvalitativa vårdplatser inom den social barn- och ungdomsvården. Utredningen skall slutredovisas runt årsskiftet 2025/2026. Under seminariet kommer Thomas bland annat dela med sig av iakttagelser och fakta från besök hos socialtjänster i över 90 kommuner samt ge en inblick i hur arbetet med utredningen utvecklats under det första året.
Cecilia Stjernberg
Samordnare Socialförvaltningen
Huddinge kommun
Cecilia Stjernberg är samordnare för föräldraskapsstöd och samordnare för familjecentralen i Flemingsberg på Förebyggande enheten 0-20 år i Huddinge kommun. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med förebyggande och trygghetsskapande arbete.
Cecilia Stjernberg
Samordnare Socialförvaltningen
Huddinge kommun
Cecilia Stjernberg är samordnare för föräldraskapsstöd och samordnare för familjecentralen i Flemingsberg på Förebyggande enheten 0-20 år i Huddinge kommun. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med förebyggande och trygghetsskapande arbete.
Lina Jallow
Utredare
Socialstyrelsen
Lina Jallow har arbetat inom socialtjänsten med förebyggandearbete mot våld, brott och kriminalitet i många år. I dag arbetar hon på Socialstyrelsen med det nationella stödet till er som arbetar med avhoppare.
Annie Engfors
Frivårdsinspektör
Kriminalvården
Josefina Gunér
Nationell avhopparsamordnare
Polismyndigheten
Tobias Hedström
Lokal avhopparsamordnare
Polismyndigheten
Stefan Woody
Socialsekreterare i SIG, Enskede-Årsta-Vantör
Stockholms stad
Maria Lundin
Enhetschef
Uppsala kommun
Maria Lundin arbetar som enhetschef på Barn och Ungdomsmyndigheten i Uppsala kommun för en enhet som arbetar med målgruppen ungdomar med normbrytande beteende.
Natalie Haddad
Fältsekreterare
Uppsala kommun
Natalie Haddad arbetar som fältsekreterare på avdelningen Barn och ungdom insatser-Ungdomsjouren i Uppsala kommun.
Rand Jalal
Socialsekreterare
Uppsala kommun
Ghassan Boström Al Ahmad
Operativ SIG
Göteborgs stad
Ghassan är en erfaren socialpedagog och arbetar operativt inom SIG. Han har en stark bakgrund i att arbeta med barn och unga i riskzonen för kriminalitet och har specialiserat sig på uppsökande och motiverande arbete, där han arbetar med lokala avhoppare och personer som befinner sig i hög risk för att hamna i kriminalitet.
Maida Cucovic
Socialsekreterare
Göteborgs stad
Maida Cucovic arbetar som socialsekreterare inom Team SIG – social insatsgrupp i socialförvaltningen Nordost i Göteborg sedan september 2023. Uppdraget som socialsekreterare i Team SIG innebär att utreda behovet för bistånd för personer som önskar stöd i att avhålla sig från kriminalitet samt deras anhöriga. Maida har en socionomexamen och har flera års erfarenhet av socialt arbete i socialt utsatta områden.
Namam Faraj
Operativ SIG
Göteborgs stad
Namam Faraj arbetar operativt med sociala insatsgruppen (SIG) inom Socialförvaltningen Nordost i Göteborg. Utifrån indikation arbetar hon riktad uppsökande mot individer som befinner sig i kriminalitet och gängmiljöer. Kärnan i uppdraget är att synliggöra och motivera till insatser för målgruppen men också anhörigkontakt utifrån behov, bygga broar mellan individen och olika myndigheter. Sedan december 2023 arbetar hon även med ESF projektet "En blind fläck- tjejer i gängkriminella miljöer". Namam har en kandidat i sociologi och flerårig arbetserfarenhet i utsatta områden.
Parmis Baniassad
Socialsekreterare
Göteborgs stad
Parmis Baniassad arbetar som socialsekreterare inom Team SIG – social insatsgrupp i socialförvaltningen Nordost i Göteborg sedan september 2023. Uppdraget som socialsekreterare i Team SIG innebär att utreda behovet för bistånd för personer som önskar stöd i att avhålla sig från kriminalitet samt deras anhöriga. Parmis har en socionomexamen och har flera års erfarenhet av socialt arbete där hon både arbetat inom myndighet och som utförare.
Ta chansen att få svar på dina frågor om den nya socialtjänstlagen direkt från socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall! Under denna unika session får du insikt i hur lagändringarna påverkar kommunens arbete med att stärka det förebyggande arbetet och sätta in tidiga insatser för barn och unga vuxna i riskzonen. Med fokus på trygghet och säkerhet i din kommun kommer du få praktiska råd och konkreta exempel på hur ni kan arbeta för att skapa en hållbar och inkluderande framtid för de unga. Missa inte denna möjlighet att få värdefulla perspektiv och ställa dina viktigaste frågor!
Camilla Waltersson Grönvall
Socialtjänstminister
Regeringskansliet
Camilla Waltersson Grönvall arbetar som socialtjänstminister. Att det är första gången Sverige har en renodlad socialtjänstminister vittnar om hur tungt området väger i regeringsarbetet. Camillas politiska hjärtfråga är framför allt barnrättsfrågor och under sin tid i riksdagen drev hon bland annat arbetet med Lex Lilla Hjärtat. Camilla har även lång erfarenhet av kommunalpolitiskt arbete i såväl utbildningsnämnd som socialnämnd. Innan hon blev riksdagsledamot var Camilla högstadielärare hemma i Lilla Edet.
Laila Firdaous
Fritidsledare
Huddinge kommun
Laila Firdaous är fritidsledare i Huddinge kommun med ett starkt engagemang för att skapa en trygg och aktiv fritid för barn och unga. Som en del av Edboskolan har Laila spelat en viktig roll i att integrera rörelseglädje och hälsa i vardagen, vilket speglar hennes arbete med Generation Pep och projekt som syftar till att minska stillasittande och främja en aktiv livsstil. Genom initiativ som rastaktiviteter och kreativa temaprojekt inspirerar hon att hitta nya sätt att engagera sig i en meningsfull fritid. Edboskolans fritidshem är en aktiv samarbetspartner i Huddinge kommuns satsning Meningsfull fritid för 10–12-åringar. Genom att kombinera skolans egna initiativ med projektets insatser stärker de elevernas möjlighet till en meningsfull fritid, där trygghet, glädje och delaktighet står i fokus. Samarbetet har resulterat i aktiviteter som kopplar samman elever med föreningsliv, kultur och idrott, vilket bidrar till deras sociala och emotionella utveckling.
Lejla Vidimlic
Projektledare
Huddinge kommun
Lejla Vidimlic leder Huddinge kommuns satsning "Meningsfull fritid för 10–12-åringar", där hon arbetar för att skapa trygghet och tillhörighet genom samverkan mellan skola, socialtjänst och föreningsliv. Med en bakgrund som distriktschef och huvudtränare i basket har hon lång erfarenhet av att bygga team och leda utvecklingsprojekt. Genom sitt coachande ledarskap och sitt fokus på barnens sociala och emotionella utveckling har Lejla varit en nyckelperson i att stärka skyddsfaktorer och ge fler barn tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter.
Rissa Seidou
Områdespolis
Lokalpolisområde Järva
Som områdespolis jobbar Rissa nära medborgarna och gängkriminella med målet att främja avhopp och hindra nyrekrytering. Rissa har ett stort engagemang för frågor om, lag och ordning rättvisa, diskriminering, rasism, antisemitism och jämställdhet. Med andra ord allas lika värde oavsett ursprung och bakgrund. Rissas motto : alla ungdomar oavsett bakgrund behöver få likvärdig utbildning.
Cecilia Stjernberg
Samordnare Socialförvaltningen
Huddinge kommun
Cecilia Stjernberg är samordnare för föräldraskapsstöd och samordnare för familjecentralen i Flemingsberg på Förebyggande enheten 0-20 år i Huddinge kommun. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med förebyggande och trygghetsskapande arbete.
Dela evenemanget i social medier