Så omsätter du den senaste forskningen kring språkstörning i det praktiska arbetet
Att hålla sig uppdaterad på forskning kring språkstörning och språklig sårbarhet har blivit allt viktigare för att stötta eleverna i takt med att det ställs allt högre krav på språket i den moderna skolan.
På konferensen Språkstörning, språklig tillgänglighet och språkutvecklande arbetssätt 2025 kommer Anna Eva Hallin, KI att dela med sig av tips och råd
Barn och elever som har en språkstörning har inte samma språkliga förmåga som jämnåriga. De kan ha svårt att förstå vad andra säger, att själva prata så andra förstår eller båda delarna. Språkstörning får konsekvenser för förmågan att tänka språkligt och ta till sig undervisningen. Vi behöver därför reda ut viktiga frågeställningar kring hur man utvecklar språkligt tillgängliga lärmiljöer och en undervisning som är språk- och ämnesutvecklande!
På konferensen Språkstörning, språklig tillgänglighet och språkutvecklande arbetssätt 2025 kommer Anna Eva Hallin, KI att dela med sig av tips och råd kring senaste forskningen och hur man omsätter detta i det praktiska arbetet med att stötta och möta elever med språkstörning och elever i språklig sårbarhet.
Anna Eva Hallin är leg. logoped och biträdande lektor vid Karolinska Institutet, Enheten för logopedi. Hon har en Ph.D. i logopedi från New York University och hennes huvudsakliga inriktning i både forskning och undervisning är språk-, läs- och skrivutveckling samt -svårigheter hos barn och ungdomar. Hon är involverad i forskningsprojekt som inkluderar både förskolebarn och skolbarn och hon undervisar logoped- och psykologstudenter på Karolinska Institutet och speciallärarstudenter på Stockholms Universitet. Hon driver också sidan språkforskning.se och bloggar och skriver böcker med målet att sprida aktuell forskningsbaserad kunskap till fler.
Dela: